Autor: Anu Jõgi • 29. oktoober 2019

Imavere saeveski emafirma tulemused kukutasid järsult aktsiat

Foto: Andres Haabu
Eestis Imavere ja Näpi saeveskeid omava Soome metsatööstuskontserni Stora Enso tulemused viisid hommikul aktsia ligi 10protsendisesse langusesse ja ettevõte lubas uusi säästumeetmeid.

Stora Enso kasum kahanes kolmandas kvartalis oodatust rohkem ja aasta lõpp paistab varasemast nõrgem, kirjutab Kauppalehti. Ettevõte kavandab uusi säästumeetmeid.

Stora Enso ärikasum oli kolmandas kvartalis 231 miljonit eurot. Seda on tublisti vähem kui aasta tagasi, siis saadi ärikasumit 358 miljonit eurot. Ettevõtte käive kahanes aastaga 7,1 protsenti, 2402 miljonile eurole.

„Käive kahanes nii hindade kui ka tootmismahu tõttu. Ka ärikasumi kahanemisel on samad põhjused,“ märkis Stora Enso tegevjuht Karl-Henrik Sundström kvartali ülevaates.

Tema sõnul hoidis firma kolmandas kvartalis tootmiskuludelt kokku ligikaudu 40 miljonit eurot. „Võime vaid ette kujutada, milline oleks tulemus olnud eelmise aasta kulutaseme juures. See on alus õhemale ja efektiivsemale organisatsioonile, mis on valmis olukorra muutumiseks.“

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077