Autor: Liina Laks • 22. august 2019

Saksa ettevõtted valmistuvad kriisiks

Saksamaa tööstuse numbrid näitavad majanduse jahtumist ning Bloombergi andmetel valmistutakse võimalikuks majandussurutiseks.
Müncheni raudteejaam. Majandusteadlased peavad Saksamaa majandust kahekiiruseliseks: samal ajal kui tööstus kiratseb, on teenustesektor (veel) heas seisus.
Foto: MICHAEL DALDER

Saksamaa tööstustoodang kahanes augustis kaheksandat kuud järjest, vahendas Bloomberg IHS Markiti uurimust. Kogu riigis kahanes majanduslik kindlustunne ning tööstuse tellimused kahanesid nelja kuu jooksul kolmandat korda. Ostujuhtide indeks oli kuue aasta kõige madalamal tasemel. „Saksamaa on jätkuvalt kaherealine majandus, kus teenustesektori kasv suutis napilt tasakaalustada tööstuse nõrkust,“ ütles IHS Markiti ökonomist Phil Smith.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077