Autor: Äripäev • 31. juuli 2019

Harju Elektri kasumit kahandasid vaidlused

Harju Elektri teise kvartali konsolideeritud müügitulu oli 40,6 miljoni eurot ja 6 kuu müügitulu 69,9 miljonit eurot, mõlemad numbrid on tublisti suuremad kui aasta tagasi. Samas suurenesid märgatavalt ka ettevõtte kulud, edestades müügitulu kasvu.
Foto: Andras Kralla

Ärikasumit teeniti aruandekvartalis 1,2 miljonit eurot ja esimesel poolaastal 1,5 miljonit eurot, sedagi on varasemast rohkem. „Kasumlikkust mõjutasid oluliselt aruandekvartalis arvesse võetud kaks juriidilist vaidlust summas 0,4 miljoni eurot, mille tegelik kasum/kahjum selgub protsessi lõppemisel,“ kirjutas juhatus aruandes. Nii jäi puhaskasum aastatagusele ajale 20 protsendiga alla teises kvartalis ja 12 protsendiga poolaasta arvestuses. Puhaskasum aktsia kohta oli teises kvartalis 0,05 aastataguse 0,06 euro asemel.

Eelmisel aastal arvestas Harju Elekter laevaehituse elektritöödega seotud vaidluse võimalikuks kahjuks 1,9 miljonit eurot.

Juhatuse teatel kujunes esimene poolaasta edukaks kontserni Leedu, Soome ja Rootsi ettevõtetele, kelle müügitulu tugevalt kasvas. „Samas on Eesti ettevõtete jaoks poolaasta olnud märksa tagasihoidlikum eelkõige Soome elektrivõrkude renoveerimise kava korrektsiooni tõttu, mis on hoidnud Soome jaotusvõrkude alajaamade tellimused Eestist väiksemad kui algselt planeeritud,“ kirjutab juhatus.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077