Autor: Lauri Teder • 12. veebruar 2019

Huhtamäki hakkab McDonald'sile paberkõrsi tootma

Paberkõrred
Foto: Zumapress / Scanpix
Soome pakendikontsern Huhtamäki teatas esmaspäeval, et asub valmistama puukiust tehtud kõrsi ning tarnima neid suurtele toidukettidele nagu McDonald's.

Huhtamäki pressiteate kohaselt on paberist joogikõrred ja nende pakendid toodetud puukiust, mis pärineb kestlikult hallatud metsadest, ning töödeldud kõrgeimatele ohutusstandarditele vastavalt. Toodang on saanud järelevalveametite ametliku heakskiidu Euroopas, Hiinas ja Ameerika Ühendriikides. Firma kinnitusel on kõrred vastupidavad, lõhnavabad ja riknemiskindlad.

Ettevõtte paberkõrte esimene suurostja on McDonald's, mis asub neid kasutama oma Euroopa ja Ühendkuningriigi söögikohtades. Plastikkõrte keelamisega seoses on seni enim tähelepanu saanud kohvipoodide kett Starbucks, mis loobus nende kasutamisest möödunud suvel, ent asendas need hoopis kaane sisse disainitud spetsiaalse joogiavaga.

Huhtamäki Helsingi börsil noteeritud aktsia kallines esmaspäeval 1,54%. Ettevõte avaldab oma 2018. aasta kasuminumbrid sel neljapäeval.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077