• 01.10.25, 15:03

Kaupo Reede: mida teha, et taimne toit ei jääks kalliks nišitooteks?

Taimse toidu osakaalu kasvatamine on tervise- ja keskkonnaeesmärkide saavutamiseks vältimatu. Kuigi poelettidel on üha rohkem lihavalku asendavaid tooteid, jäävad need paljudele veel nišitooteks. Et taimne valik muutuks tavapäraseks, tuleb muuta ka traditsioonilisi tootearenduse süsteeme, kirjutab Metroserdi rakendusuuringute keskuse biorafineerimise üksuse juht Kaupo Reede.
Metroserdi rakendusuuringute keskuse biorafineerimise üksuse juht Kaupo Reede.
  • Metroserdi rakendusuuringute keskuse biorafineerimise üksuse juht Kaupo Reede.
  • Foto: Metrosert
Taimse toidu osakaalu kasvatamine on tervise- ja keskkonnaeesmärkide mõttes vältimatu. Ka meie lettidele on jõudnud üha rohkem tooted, milles lihavalk on osaliselt või täielikult asendatud taimsega. Müüginumbrid aga tõestavad, et igapäevase alternatiivina piimale ja hakklihale näevad neid veel pigem vähesed. Toidu väärtusahela osalised saaksid taimse valgu põhiste toodete edukäiku veelgi hoogustada, aga selleks peame me olema valmis muutma täielikult traditsioonilisi tootearendussüsteeme.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 29.09.25, 16:48
Ära maga maha! Teknologia 2025 mess toob uuendused tööstusvaldkonda
Suur tööstusmess toimub 4.-6. novembril Helsingis
Teknologia 2025 mess toimub 4.-6. novembril 2025 Helsingi Messikeskuses ja on tööstus- ning tehnoloogiavaldkonna spetsialistidele Põhjamaade tähtsaim sündmus.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele