• 18.10.24, 11:55

Swedbank: toidutööstus on väga tundlik sisendhindade kasvule

Kui Eesti toiduainetööstuse jaoks kasvavad sisendhinnad 10%, muutub 5% kasumimarginaaliga toidutööstuse kasum kahjumiks. Teiste tööstussektorite vastupanuvõime on suurem, kirjeldab Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt toiduainetööstuse stressitesti tulemusi.
Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt.
  • Swedbanki toidutööstuse sektori juht Oliver Olt.
  • Foto: Swedbank
Seekordses Swedbanki toiduainetööstuse stressitestis otsiti vastuseid küsimustele, kui tundlik on sektor sisendhindade kasvu suhtes ning milline mõju on investeeringutel põhivarasse. Testi tulemus on mõtlemapanev ning toidutööstuse ettevõtetel tasub oma jätkusuutlikkuse teemad tulevikuperspektiiviga üle vaadata.

Seotud lood

Arvamused
  • 17.09.24, 08:31
Sirje Potisepp: toidu- ja joogitööstuse kosumine jääb ajutiseks
Enamik toiduainetööstuse tegevusaladest lõpetasid 2023. aasta kasumiga ja ainsana jäi kahjumisse lihatööstus, kuid arvestades senist kiiret üleüldist hinnatõusu, mis ei rauge ka järgmisel aastal, on Eesti ettevõtete konkurentsivõime jätkuvas languses, kirjutab Toiduliidu juht Sirje Potisepp tänavuse Toiduainetööstuse TOPi kommentaaris.
Uudised
  • 28.05.24, 11:00
Swedbank: toidusektor on tasapisi toibumas
Swedbanki värskest tööstusuuringust selgus, et toidutööstus on viimaste aastate ettearvamatust majanduskeskkonnast tasapisi toibumas ning ootab käesolevalt aastalt pigem käibe püsimist ja kasumlikkuse paranemist.
  • ST
Sisuturundus
  • 23.05.25, 16:41
Energex - strateegiline partner, kes on kaasas ideest kuni investeeringu elluviimiseni
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele