Autor: Kalle Isand • 26. märts 2021

Kalle Isand: 12 olulist automatiseerimise küsimust

On ettevõtteid, kus ei tajuta automatiseerimise ja ka lihtsama mehhaniseerimise puhul seda, kui palju see kõik muudab tootmise sisemist logistikat ja võimekust tulla toime uute toodetega, kirjutab Uptech Groupi juhatuse liige Kalle Isand tootmise automatiseerimisest kaablitöötlemise ettevõtetes.
Kalle Isand
Foto: Uptech Group

Ettevõtluse edulugude seksikust mõõdetakse tavaliselt rahas. IT- ja finantssektor on siin igati soositud seisus. Just seepärast on rõõmustav näha ettevõtlusauhindadele kandideerivaid tehnoloogia- ja tootmisettevõtteid. On selge, et meie väikestel tootmisettevõtetel on raske konkureerida maailma suurtega, kuid me oleme paremad, kui oleme paindlikud ja hästi motiveeritud. Paindlikkus siinkohal tähendab eelkõige kättesaadavate tehnoloogiate leidlikku kombineerimist – olemasoleva tootmisbaasi tegeliku suutlikkuse head tundmist. Tootmisprotsessi ja strateegilise tarneahela optimeerimine ei ole vaid ilusad numbrid juhi Exceli-tabelis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077