Autor: Ragnar Loova • 18. märts 2021

Nõo Lihatööstuse juht: miks mitte luua uue töökohaga harjumise toetus?

Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova
Autor: Erakogu
Kui inimene on olnud giid Tallinna vanalinnas, aga nüüd peab minema Lõuna-Eesti tööstusettevõttesse, on harjumine raske, kuid paarisaja euro suurune toetus võiks anda talle täiendava stiimuli seda siiski proovida, kirjutab Nõo Lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova.

Ajal, mil riik läheb taas lukku ja paljud teenindussektori töötajad kaotavad sissetuleku, peame hakkama mõtlema täiend- ja ümberõppe peale, mis ka päriselt tulemust annaks. Kui reaalne on see, et reisikorraldajast saab hea lihalõikaja?

Nõo Lihatööstusel on praegu tööjõuga enam-vähem hästi. See tähendab, et oleme leidnud head inimesed, kes tahavad meie juures töötada. Tulevik teeb aga veidi murelikuks.

Võtame näiteks välistööjõu. Ehkki uue valitsuse suhtumine tundub olevat soosivam kui eelmisel valitsusel (näiteks Kaja Kallas on hiljuti Äripäevale öelnud, et kui on tööjõupuudus, peab saama kasutada töökäsi väljastpoolt), on ebakindlust palju. Kuidas mõjutab välistööjõudu riigi lukku keeramine? Millal ja mis tingimustel lubatakse neid riiki sisse ja välja? Kas ukrainlane saab siin olla pool aastat, üheksa kuud või terve aasta?

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077