Autor: Helen Saarmets, Statistikaameti analüütik • 11. detsember 2020

Kuue aastaga kuusteist korda rohkem päikeseenergiat

Inimesed muudavad oma kodusid aina energiatõhusamaks. Maju renoveeritakse ja soojustatakse ning soetatakse energiasäästlikumaid seadmeid. Viimastel aastatel on senisest veelgi enam ka soojuspumpadesse ja päikesepaneelidesse investeeritud, kirjutab Statistikaameti analüütik Helen Saarmets.
Kuus aastat tagasi tootsid kodumajapidamised enda tarbitavast elektrist vaid 0,06% päikeseenergiast, möödunud aastal juba ligikaudu 1%.
Foto: Meeli Küttim

Päikeseenergia on keskkonnasõbralik ja puhas taastuvenergia vorm. Päikeseenergial töötavad fotogalvaanilised päikesepaneelid muudavad päikesekiired elektriks räni elektronide abil, kasutades selleks päikese valguse footoneid. Kodumajapidamistes paigaldatakse paneelid päikeseenergia tootmiseks enamasti hoone katusele. Päikesepaneelide abil toodetud elekter on kasutatav kodumajapidamises või müümiseks elektrivõrku.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077