Autor: Indrek Sabul • 5. oktoober 2020

Digitaliseerimise ekspert Indrek Sabul: riigil on kaks valikut

EAS on 2018. aastast toetanud tootmisettevõtete digitaliseerimise arengukava koostamist, millega on rahastatud 125 ettevõtte projekte summas 1,25 miljonit eurot. See tähendab, et 125 ettevõttel on olemas digitaalse arengu tegevuskava, mis vajab ka reaalset elluviimist. See aga ei ole kõikidele ettevõtetele jõukohane ja siinkohal peaks riik tegema selge valiku, kas jääda „tuletõrjujaks“ või hakata „digitaliseerimise riskiinvestoriks“, kirjutab Columbus Eesti digitaliseerimise juhtivkonsultant Indrek Sabul.
Indrek Sabul
Foto: Urmas Kamdron

Viimasel ajal on meedias elav arutelu, kuidas ergutada koroonaviirusest räsitud Eesti majandust. Lauasahtlis seisab suur hulk odavat laenuraha, mistõttu esimest korda pärast taasiseseisvumist on ka reaalselt võimalik midagi suurt ette võtta. Kuid nüüd on selgunud, et valitsusel puudub suur plaan, kuidas seda teha.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077