Autor: Liina Jents • 20. juuli 2020

Liina Jents: kuidas peatada häbematud kopeerijad?

Liina Jents.
Foto: Erakogu
Toll saab sekkuda ja intellektuaalomandi rikkumises kahtlustatavad kaubad kinni pidada, kui esitatakse vastav taotlus – seda saab teha nii, et meede rakendub kogu Euroopa Liidus, kirjutab vandeadvokaat Liina Jents.

Uue toote väljamõtlemise ja turule toomise taga on tavaliselt ettevõtja suur töö ja olulised investeeringud. Kui tegemist on väga hea tootega, mida saadab edu, siis võib olla üsna kindel, et õige pea leidub neid, kes proovivad seda toodet järele teha ja teise isiku eduloost kasu lõigata. On neid, kes jäljendavad vaid ideed, kuid kahjuks leidub tihti ka neid, kes lähevad liiga kaugele ning kopeeritakse nii toodet ennast, selle disaini, kaubamärke ja isegi tervet ärimudelit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077