Autor: Harro Puusild • 29. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu Tarneahelakonverentsi kolm peamist muudatust

Pärnu Tarneahelakonverents 2018 toimus Estonia spaa konverentsikeskuses, kus oli konverentsi kuulamas enam kui 200 osalejat.
Foto: Urmas Kamdron
Eesti suurim tarneahelakonverents on tänavu teinud läbi põhjaliku uuenduskuuri ning peamine muudatus on ürituse toimumiskoht – sündmus kolib senisest saalist palju suuremasse Pärnu Kontserdimaja peasaali, selgitab konverentsi meeskonna liige Harro Puusild.

Palju on küsitud, mis tänavusel tarneahelakonverentsil osalejaid ees ootab, mis täpselt muutub ja miks me neid muudatusi teeme?

Esimene Pärnu Tarneahelakonverents toimus juba 2013. aastal ja toona oli teemaks koostöö. Konverentsi looja Anti Orav, kes astub lavale ka tänavu, on öelnud, et tarneahelakonverents sai alguse vajadusest luua foorum, mis tooks ühe katuse alla kõik selle valdkonna edumeelsed tegijad. Varem on ostjad, logistikud, finantsistid, müüjad, tegevjuhid ja teised käinud koos eraldi ning puudus ühine konverentsiformaadis kohtumise võimalus. “Tundsin, et nendele inimestele, kes iga päev ettevõtete äri käigus hoiavad, on vaja hingetõmbeks, mõtlemiseks ja ideede kogumiseks võimalust pakkuda,” kirjeldas Orav mullu intervjuus algusaegu.

Tulekul

Pärnu Tarneahelakonverents “Hoogne teekond”

Toimub 21.–22. märtsil Pärnu Kontserdimajas

Programmi ja piletid leiate SIIT.

Soodsaim hind 31. jaanuarini!

Tänavu saavad tarneahelainimesed Pärnus kokku juba kuuendat korda ning aeg on küps ürituse formaati värskendada.

Kolm olulisemat muudatust

Esiteks kolime konverentsi tänavu senisest palju suuremasse Pärnu Kontserdimajja, sest eelnevatel aastatel kasutatud saal on meile lihtsalt väikeseks jäänud. Nendesamade ostjate, logistikute, tegevjuhtide, finantsistide ja teiste valdkonna ekspertide hulk on aastatega kasvanud. Viimasel kahel aastal on külastajate hulk olnud üle 200 ning samapalju või veidi enamgi on oodata ka tänavu.

Uus toimumiskoht toob lisaks suuremale ruumile kaasa ka teisi lisahüvesid, mille puudumist on meile varasematel aastatel korduvalt ette heidetud. Lahenduse saab näiteks kõvade toolide probleem ning sellel aastal saavad osalejad istuda suurte ümmarguste laudade taga, et oleks mugav joogiklaasi või arvutit toetada ning märkmeid teha.

Teine muudatus on järelpeo toimumiskoht. Õhtune pidu toimub senise Estonia spaa restorani asemel ööklubis Sugar, mis on paljudele Pärnu Konverentside sündmustel käijatele juba tuttav koht. Sugaris toimuvad ka Pärnu Finantskonverentsi ja Pärnu Juhtimiskonverentsi järelpeod.

Kolmanda muudatusena tuleb hotellikohad igal ettevõttel endale nüüd ise broneerida, kuid eelkokkulepped hotellidega sõlmisime siiski juba ära. Märksõna “tarneahelakonverents” kasutades saate mitmes hotellis soodsama hinna – info selle kohta leiate aadressilt pood.aripaev.ee/parnu-tarneahelakonverents-2019. Hotellide kohta saate teada lisainfo alt.

Tõsi, selle kõige juures on ka üks negatiivne moment ehk kõik sündmused toimuvad erinevates kohtades – konverents ühes, pidu teises ja ööbimine kolmandas kohas. Usutavasti pole see siiski nii suur probleem kui arvatakse, sest Pärnu kesklinn on piisavalt väike ning kõik kohad on parajalt mõnusa ja lühikese jalutuskäigu kaugusel. Oleme oma meeskonnaga siiski nende muudatuste vajalikkuses veendunud ning need on Pärnu Tarneahelakonverentsile värskema hingamise ja uue hoo andmiseks hädavajalikud. Meie soov on, et see oluline valdkonna sündmus jõuaks uuele tasemele, areneks sisult ja tooks kokku veelgi rohkem valdkonna inimesi.

Seekord räägime kiirusest

Kui esimene tarneahelakonverents keskendus koostööle, siis tänavu räägime kiirusest. Pea kõik ettevõtted räägivad efektiivsusest – see on selgelt oluline teema. Elu muutub kiiremaks nii logistikas, tootmises, kaubanduses kui mujal. Ka töötajatel tuleb selle survega kuidagi hakkama saada. Kas teate näiteks, kuidas vältida ületöötamise ohte? Ka sellele murele otsime Pärnus lahendust.

Ettevõtetest on tänavu laval reisilennukite pardatoitlustaja LSG Sky Chefs, lennufirma Finnair, tööstusettevõtted Salvest ja Ericsson, logistikaettevõte BLS Logistics, jaekett Maxima, idufirmad COMODULE ja Iglucraft ning paljud teised. Avapaugu annab konverentsile peaesineja Omera Khan, kes toob Pärnusse sõnumeid laiast maailmast. Tarneahela professor Omera Khan on paljudel rahvusvahelistel konverentsidel sage peaesineja, ta on tarneahela teemasid uurinud süvitsi ja selle eest on teda ka rahvusvaheliselt tunnustatud.

Tulge kuulama ja võtke “koju” kaasa nipid, mida teised ettevõtted oma töös kasutavad. Pärnu Tarneahelakonverentsil on kaks töökeelt: eesti ja inglise. Seega võite konverentsile saata või kaasa võtta ka oma inglise keelt kõnelevad kolleegid või koostööpartnerid.

Tulge suhtlema, tulge tutvuma, tulge koostööleppeid sõlmima, kuid ennekõike – tulge koos oma meeskonnaga end inspireerima ning kasulikult ja meeldivalt aega veetma!

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077