2. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oht kalduda poliitilisse populismi

Järgmist aastat mõjutavad kõige rohkem majanduse jahtumine ja valimised, mida omakorda varjutab Eesti poliitika kaldumine populismi ja kaugenemine mõistlikkusest, arvab AS Hekotek juht, tänavu aasta töösturi tiitli pälvinud Heiki Einpaul.
Heiki Einpaul
Foto: Erik Prozes

Inimesele peaks olema loomulik, et ta nii unistab kui ka tegutseb parema tuleviku nimel.

Seega, täna väita, et ootan oma kodumaale eelmisest halvemat uut aastat, oleks lihtsalt depressiivse pessimisti vaatevinkel. Muidugi loodan ja soovin oma väikeses Eestis endistest paremat uut aastat! Aga näen ka riske.

Esiteks: majandus jahtub. Loodan, et rahulikult, ilma suure paugu ja kõrge kukkumiseta. Siis keegi haiget ei saa.

Teiseks: valimised. Loodan, et võimule tulevad mõistlikult ja realistlikud mõtlevad poliitikud. Neid jääb küll iga valimistsükliga vaikusse aina vähem.

Kahjuks on Eesti poliitika rohkem ja rohkem kaldumas poliittehnoloogilisse populismi. Meie tänased poliitilised juhid on oma elu ainsa karjääri teinudki ainult poliitikas ja nüüd sõltub leivapaluke sellest valitavast või siis toitumisahela ametikohast.

Äripäev küsis juhtidelt ja arvamusliidritelt hinnangut järgmisele aastale.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077