• 02.01.19, 09:53
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Oht kalduda poliitilisse populismi

Järgmist aastat mõjutavad kõige rohkem majanduse jahtumine ja valimised, mida omakorda varjutab Eesti poliitika kaldumine populismi ja kaugenemine mõistlikkusest, arvab AS Hekotek juht, tänavu aasta töösturi tiitli pälvinud Heiki Einpaul.
Heiki Einpaul
  • Heiki Einpaul Foto: Erik Prozes
Inimesele peaks olema loomulik, et ta nii unistab kui ka tegutseb parema tuleviku nimel.
Seega, täna väita, et ootan oma kodumaale eelmisest halvemat uut aastat, oleks lihtsalt depressiivse pessimisti vaatevinkel. Muidugi loodan ja soovin oma väikeses Eestis endistest paremat uut aastat! Aga näen ka riske.
Esiteks: majandus jahtub. Loodan, et rahulikult, ilma suure paugu ja kõrge kukkumiseta. Siis keegi haiget ei saa.
Teiseks: valimised. Loodan, et võimule tulevad mõistlikult ja realistlikud mõtlevad poliitikud. Neid jääb küll iga valimistsükliga vaikusse aina vähem.
Kahjuks on Eesti poliitika rohkem ja rohkem kaldumas poliittehnoloogilisse populismi. Meie tänased poliitilised juhid on oma elu ainsa karjääri teinudki ainult poliitikas ja nüüd sõltub leivapaluke sellest valitavast või siis toitumisahela ametikohast.
Äripäev küsis juhtidelt ja arvamusliidritelt hinnangut järgmisele aastale.
Loe pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 14:42
Lihtne lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks - Infopanga võlaregister
Ettevõtte juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnikega ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada ettevõtte rahavoogusid ja tekitada täiendavat stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav protsess, eriti kui sellega kaasnevad pidevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister pakub aga tõhusat lahendust, mis aitab juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele