Autor: Tõnu Mertsina • 11. juuni 2024

Mertsina: aprillis toimus ekspordis kiire pööre paremusele

Kaupade ekspordi suurenemine on hea uudis nii majanduses üldiselt kui ka töötussektorile, kommenteerib aprilli väliskaubanduse tulemusi Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Foto: Raul Mee

Aprillis suurenes kaupade eksport Eestist aastases võrdluses 3%. Selle taga oli mineraalsete toodete väljaveo suurenemine ja tugevam reekspordi kasv. Eesti päritolu kaupade eksport vähenes küll 1%, kuid ka see näitas varasema tugeva languse kiiret taandumist. Viimati nägime sellest paremat tulemust 2022. aasta oktoobris, mil väljavedu kasvas protsendi võrra. Esialgsete arvestuste järgi kasvas eksport aastases võrdluses püsivhindades (ehk ekspordihinna muutuse mõju arvestamata) aprillis kasvas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077