Eestis näeb Vapo biodiisli tehase võimaliku asukohana Kundat

Soome energiafirma Vapo on oma võimaliku
biodiisli tehase kõige sobivamaks asukohaks Eestis valinud Kunda, sest siin on
olemas sadam ja muu infrastruktuur, kinnitas Kunda linnapea Allar Aron.

Tema sõnul on Vapo esindajad mitu korda käinud nii linnavalitsuses kui ka Kunda sadamas. „Minu teada on neil plaan ehitada biodiisli tehased ka Soome ja Rootsi,“ lausus Aron. „Neil on praegu otsuse tegemise aeg, et kuhu nad kõige esimese tehase ehitavad.“

Aron ütles, et loomulikult on linn huvitatud sellisest suurest projektist, mis looks uusi töökohti ning annaks sadamale käivet. „Kunda sadam on ideaalne piirkond biokütusega tegelevale ettevõttele,“ lausus Aron. „Selline ettevõte tekib siia varem või hiljem nagunii.“ Aroni andmeil hakkaks Vapo biodiisli tehas eelkõige töötlema turvast, aga ka hakkejäätmeid.

Aroni sõnul on linn pakkunud soomlastele tehase rajamise kohaks saja hektari suurust maad Kunda sadama kõrval. „Ainus paha asi on see, et see maa on riigi omandis ja riik ei ole tahtnud seda tükki munitsipaalomandisse anda,“ lisas Aron.

ASi Kunda Sadam direktor Aleksander Nikolajev kinnitas, et ta on Vapo esindajatega kohtunud. „Kujutan ette, et nad tahavad hakata sadamat kasutama, aga kuidas nad seda tahaksid teha, pole me täpselt rääkinud,“ lausus Nikolajev. „Enne, kui soomlased pole otsustanud, kas tehas üldse Eestisse tuleb, on tegu alles laskmata karu nahaga.“

Kauppalehti kirjutas, et Soome riigi osalusega energiafirma Vapo plaanib ehitada 500 miljonit maksva biodiisli tehase ja üheks võimaliku asukohana on kaalumisel ka Eesti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara