7. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Biodiisli tootjate liit: Vapo projekt vajab partneriks sadamat

Eeldan, et selline võimas tehas saab olla vaid sadamaga seotud, sest kindlasti on ta transiidi peale üles ehitatud, kommenteeris MTÜ Biodiisli Tootjate Liit juhataja Margo Tomingas energiafirma Vapo võimalikku plaani ehitada Eestisse 500 miljonit eurot maksev biodiislitehas.

Tominga kinnitusel pole ta Vapo plaanist midagi kuulnud. „Kuigi ma ei tea täpselt, mis toorainet ja tehnoloogiat nii kallis tehas kasutama hakkab, võib arvata, et ilmselt hakatakse kasutama kõige uuemat, kõrgsurvetehnoloogiat,“ lausus Tomingas. Tema kinnitusel on MTÜ Biodiisli Tootjate Liit hetkel passiivses seisus, sest enamik kohalikke biodiislitootjaid on oma tootmise külmutanud.

Ka ASi Werol Tehased omanik Rein Kilk arvas, et Vapo plaanid võivad olla seotud sadamatega. „Paldiskis on ju biodiislitehas olemas,“ rääkis Kilk. „Mis mõttega nad uut ehitavad, ostku siis juba see pigem ära. Arvan, et eks nende plaanid võivad olla mingit pidi seotud sadamatega.“

Kauppalehti kirjutas, et Soome riigi osalusega energiafirma Vapo plaanib ehitada 500 miljonit maksva biodiisli tehase ja üheks võimaliku asukohana on kaalumisel ka Eesti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077