Pauligi riskikapitali haru PINC investeerib 2,7 miljonit eurot iduettevõttesse BlueRedGold, mis hakkab tehisintellektil põhineva täppisautomatiseerimise abil kasvatama laboritingimustes maailma kalleimat maitseainet safranit.

- Maailma kalleimat maitseainet safran.
- Foto: Paulig
Paulig Eesti kvaliteedijuhi Kristiina Kibe sõnul on safran maailma kalleimaid vürtse, mida kogutakse safranikrookuse õie südamikust. “Kalliks muudavad maitseaine safranikrookuse kliima ja pinnase mõttes keerulised kasvutingimused ning safraniõite ja -niitide käsitsi korjamise viis. Täna on see üks enim võ l tsitumaid maitseained – safrani pähe püütakse müüa muude taimede sarnaseid osi,” ütles Kibe. Ta lisas, et laboris kasvatamise eeliseks on see, et tarneahel on lühem ja keskkond saagikust ei mõjuta. Kaudsemalt aitab see ka võltsimise riski vähendada.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Uute taastuvenergiaallikate kasutuselevõtt, kasvav võrgukoormus ja kõikuvad elektrihinnad sunnivad ettevõtteid otsima paindlikke, töökindlaid ja kasumlikke viise oma energiatarbimise juhtimiseks.