Autor: Toomas Kelt • 10. juuli 2024

Xiaomi avas Hiinas tehase, kus ei tööta ühtegi inimest

Hiina nutiseadmete tootja Xiamo teatas oma esimese ühegi inimese osaluseta töötava tehase, nn „pimeda“ tehase töölehakkamisest. Tehas peaks töötama kiirusel telefon sekundis.
“Pime” tehas tähistab täisautomatiseeritud tootmisüksust, mis tegutseb inimestetea. Pilt on illustaratiivne ning ei ole seotud Xiaomi tehasega.
Foto: Unsplash

Väljaande Gizmochina.com teatel andis Xiaomi nutitehase tegevuse ametlikust algusest teada oma sotsiaalmeedia kanalitel. Uus tehas peaks suutma töötada 24 tundi ööpäevas ühegi inimese sekkumiseta. Tehase masinad teevad omavahel koostööd, ning ka tootmiskvaliteeti kontrollivad Xiaomi arendatud intelligentsed süsteemid. Tehase tootmiskiirusena on välja käidud „telefon sekundis“ ehk aastas kümme miljonit nutitelefoni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077