Autorid: Kristjan Kurg, Janno Riispapp, Polina Volkova • 12. aprill 2024

Metaprint müüs Vene tütarfirma 5000 euroga. “See ei olnud vabal tahtel sündinud tehing”

Metalltaara tootja Metaprint suutis müüa osa oma Venemaa ärist, kuid tegi seda suure kahjumiga, ütles Metaprindi omanik Martti Lemendik Äripäevale. Metaprindil on Venemaale jäänud veel kaks ettevõtet.
Metaprindi juht ja omanik Martti Lemendik
Foto: Liis Treimann

Kokku on Metaprindiga Venemaal seotud kolm firmat. Üks nendest, toodangu müügiga tegelev OOO Metaprint müüdi septembris. Uueks ainuomanikuks sai firma pikaajaline peadirektor Igor Baraban, kellele varem kuulus 10% suurune osalus. Baraban ostis 90% osaluse Martti Lemendikule kuuluvalt äriühingult OOO Lemart.

Osalus müüdi 450 000 rubla ehk 5000 euro eest, samas kui firma puhaskasum oli eelmisel aastal ligi 300 000 eurot. “Kokkuvõttes loomulikult ei olnud (hind) mingit korrelatsiooni varade väärtusega, aga ütleme niimoodi, et antud olukorras ei olnud võimalik valida parimat väljumismomenti. See ei olnud vabal tahtel sündinud tehing,” ütles Lemendik.

Mida uus omanik firmaga ette võtab, et osanud Lemendik öelda.

OOO Metaprint

Käive 2023: 1,9 miljardit rublat (ca 19 miljonit eurot)

Puhaskasum 2023: 28 miljonit rublat (ca 276 000 eurot)

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077