Autor: Aivar Hundimägi • 20. märts 2024

Rakvere ettevõtja läheb uue tootega päikeserandu vallutama

Rakveres tegutsev metallitööstus Võidu Invest kasutas pandeemiast tekkinud pausi uue toote loomiseks. Sel aastal üritatakse kanda kinnitada Hispaanias, kus ettevõtte omaniku Siim Aasa veedetud puhkus andis tõuke oluliseks äripöördeks.
Käesolev aasta on metallitööstuse Võidu Invest omanikul Siim Aasale olulin, sest eesmärk on leida Lõuna-Euroopas kliendid masinale, mille loomisele kulutas seni peamiselt allhanget teinud ettevõte mitu aastat.
Foto: Aivar Hundimägi

„Kui COVIDi tõttu pandi kõik kinni ja meie põhitöö seisis, siis mõtlesimegi, et meil oleks selleks ajaks vaja mingit tegevust,“ ütleb Siim Aas Lääne-Virumaa Uudistele. „Esimene enda loodud toode oli võibolla natukene üle meie toonaste oskuste. Oleks võinud mõne lihtsama asjaga proovida, aga nüüd on järgmisi tooteid lihtsam teha,“ lisab ta.

Seni allhanget teinud Võidu Invest hakkas koroonapandeemia ajal looma enda toodet, mis valmis mullu. Selle tutvustamiseks korraldati Hispaanias demopäev ning leiti ka esimene huviline.

„Esimest masinat me ei julgenud väga kaugele müüa, sest töö käigus tekivad ideed, kuidas seadet paremaks teha ning kaugemal oleks seda olnud vajadusel ebamugavam ja kulukam remontimas ja hooldamas käia,“ põhjendab Siim. Eesti aga uue masina testimiseks ei sobinud, sest meie rannad on liiga väikesed ja suved lühikesed.

Eelmisel aastal saadud kogemus julgustab ettevõtjat alanud aastal aktiivsemalt müügitööd tegema. Hakatakse otsima edasimüüjat ning loodetakse saada ka esimesed tellimused. Alguses Hispaanias ning hiljem juba ka teistes mereäärsetes riikides, kus asuvad pikad liivarannad ja käib palju turiste.

Hispaania valiti esimeseks turuks seetõttu, et uue toote väljatöötamise idee hakkas Siimul idanema Hispaanias puhates. Seal õnnestus leida ka esimene huviline, kes oli valmis uut masinat katsetama.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077