Autor: Tööstusuudised.ee • 19. jaanuar 2024

Ettevõtted saavad toetust soojuse ja elektri salvestusseadmete rajamiseks

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avas taotlusvooru, et toetada ettevõtteid taastuvenergia salvestusseadmete rajamisel ja hoogustada energiasalvestuse turu arengut. Vooru eelarve on 4,8 miljonit eurot ja taotlusi võetakse vastu kuni eelarve ammendumiseni või 30. aprillini 2024.
ABB salvestusseadmed
Foto: Arno Mikkor

KIKi energeetikavaldkonna projektikoordinaatori Kristjan Kalda sõnul saavad ettevõtted toetust taotleda nii soojus- kui elektrienergia salvestite rajamiseks. „Varem on KIK toetanud üheksa energiasalvestuse pilootprojekti elluviimist, millega rajatakse kaks soojussalvestit ja seitse päikese- ja/või tuuleenergia salvestit. Nüüd saame anda hoogu veel mitmetele projektidele, mis aitavad parandada kaugkütte- ja elektrisüsteemide tõhusust ja vähendada fossiilsete kütuste kasutust,“ lisab Kalda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077