Autor: Tööstusuudised.ee • 6. detsember 2023

Enefit Green avas aherainemäel päikeseelektrijaama

Enefit Green avas Ida-Virumaal Estonia kaevanduse tööstusterritooriumil asuva päikeseelektrijaama. Ettevõte investeeris päikesepargi ehitusse ligi 2,7 miljonit eurot.
Päikesepargi avamine.
Foto: Ilja Smirnov

Estonia päikeseelektrijaam on ainulaadne just selle asukoha tõttu, sest tegemist on esimese päikesepargiga Eestis, mis asub 27-meetri kõrgusel aheraine tarindil. See võimaldab vähendada varjutusest tulenevaid kadusid ja muuta sellega elektritootmist efektiivsemaks. Ligi 3-megavatise võimsusega päikesepark alustas elektri tootmist oktoobri lõpus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077