Autor: Juuli Nemvalts • 21. november 2023

Ekspert: ettevõtete teadlikkus AI ja jälgimisseadmete kasutamisel ei ole piisav

Eesti ettevõtetel napib teadmisi, millised on jälgimisseadmete kasutamist reguleerivad õigusaktid või millised kohustused kaasnevad tehisintellektiga isikuandmete töötlemisel, märgib TalTech Legal Lab’i tegevjuht ning tehnoloogiaõiguse ja andmekaitse ekspert Tea Kookmaa.
Tea Kookmaa
Foto: Erakogu

Vaatamata sellele, et peatselt hakkab Euroopa Liidus kehtima tehisintellekti määrus (EU AI Act) on ettevõtete huvi teema vastu pehmelt öeldes leige ja teadlikkus teemast veel väike. „Näiteks küsimusele, millised on tööstusettevõtete õigused ja kohustused tehisintellekti (AI) ja jälgimisseadmete arendamisel või kasutamisel, oskavad vähesed kohese vastuse anda,“ osutas Tea Kookmaa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077