Autor: Tööstusuudised.ee • 26. juuli 2023

BLRT tehases tehti teoks ainulaadne projekt

BLRT Grupi laevaremonditehases Tallinn Shipyard tehti teoks ainulaadne projekt – kaubalaevale DANITA, mida opereerib Eesti laevandusettevõte AMISCO, paigaldati esimene õhkmäärde süsteem DACS.
Kaubalaev DANITA
Foto: Sergei Krasii

DACS (damen air cavity system) tehnoloogia tööpõhimõte seisneb selles, et vette tekitatakse väikestest õhumullidest koosnev kiht, mis katab laevakere ühtlase õhukese õhupadjana, mille tulemusena väheneb hõõrdetakistus laevakere ja vee kokkupuutealal. Nimetatud meetod vähendab kütusekulu kuni 15%, mis viib märkimisväärselt alla heitkogused ja ohjab seega ka keskkonnamõju, ühtlasi paraneb aluse töö tõhusus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077