Autor: Tööstusuudised.ee • 27. juuni 2023

Baltic Workboats hakkab Euroopale looma autonoomsete sõjalaevade platvormi

Eesti laevaehitusettevõtte Baltic Workboats (BWB) juhitud konsortsiumi pakkumine võitis Euroopa Kaitsefondi konkursil 95 miljoni euro suuruse rahastuse, et luua Euroopa laevastikele uut tüüpi mereväe alusplatvorm.
Baltic Workboatsi juht Margus Vanaselja.
Foto: Andras Kralla

Algatuse EUROGUARD käigus luuakse modulaarse ja poolautonoomse pealveesõiduki platvorm koos kaugjuhtimissüsteemiga, mida võiks hakata kasutama kogu Euroopa. Erinevate ülesannete tarbeks ümber kohandatav ning kuluefektiivne järgmise põlvkonna disain võimaldaks uudset laevatüüpi rakendada erinevate laevastike juht- ja tugirollides.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077