Autor: Tööstusuudised.ee • 10. mai 2023

Märtsis vähenes metallide, kütuste ja puidu eksport

Statistikaameti andmetel vähenes 2023. aasta märtsis mullusega võrreldes kaupade eksport 15% ja import 12%. Esimeses kvartalis tervikuna vähenesid kaupade eksport ja import mõlemad 8%.
Nõudluse vähenemine maailmaturul puidu järale avaldab otsest mõju meie väliskaubandusele.
Foto: Toomas Kelt

Märtsis eksporditi kaupu jooksevhindades 1,7 miljardi ja imporditi 1,9 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 206 miljonit eurot, mis oli 20 miljoni euro võrra suurem kui mullu. Esimeses kvartalis eksporditi kaupu 4,7 miljardi ja imporditi 5,3 miljardi euro eest. Kvartaalne kaubavahetuse puudujääk oli 577 miljonit eurot, 23 miljoni euro võrra väiksem kui 2022. aasta esimeses kvartalis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077