Autor: Indrek Kald • 27. märts 2023

KÜSITLUS | Millised küberründed on teie firmat tabanud, mida olete neist õppinud?

Äripäev ja tööstusuudised.ee otsivad õpetlikke juhtumeid. Näiteks sai üks Eesti tööstusfirma oma pikaajaliselt koostööpartnerilt Šveitsis e-kirja koos arve ja teatega arveldusarve muutumisest. Eesti raamatupidaja tasus lisatud arve ja üllatus, kui Šveitsist tuli peagi meeldetuletus laekumata arve kohta. Nii kaotati küberpetturitele 5-kohaline summa.
Pilt on illustratiivne.
Foto: Julia-Maria Linna

Küsitlust saab täita siin.

Mullu puutus küberrünnakute või muude küberturbe ohuolukordadega kokku 55% Eesti ettevõtetest, sealhulgas 41% ühe korra ja 14% korduvalt, selgus värskest uuringust. Kõige levinumad ohud olid petu- või õngitsuskirjad, otsest kahju tekitavad viirused ja pahavara ning robotvõrgustikega seotud ohuolukorrad. Samas oli eelmisel aastal võrreldes varasemaga enam ettevõtteid, mis puutusid kokku teenustõkestusrünnakutega (DDoS) ning sagedamini esines ka andmelekkejuhtumeid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077