Autor: Tööstusuudised.ee • 24. märts 2023

EY Eesti Aasta Ettevõtja on Kõu Mobility grupi asutaja Kristjan Maruste

Öeldakse, et kui sa surma ei karda, siis sa oled edukas, ütleb värske EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 Kristjan Maruste. "Ettevõtluses on samamoodi, et kui sa ei karda pankrotti minna või seda nii-öelda surma, siis sa julged tegutseda," sõnab ta.
Kristjan Maruste
Foto: KARLI SAUL

23. märtsil anti Proto avastustehases EY Eesti Aasta Ettevõtja 2023 tiitel Kõu Mobility grupi asutajale ning omanikule Kristjan Marustele. Kõu Mobility gruppi kuulub Comodule OÜ, mis toodab elektroonikaseadmeid (IoT mooduleid) elektrijalgratastele ja -tõukeratastele ning elektritõukerattaid. Ettevõte müüb oma IoT toodet üle maailma, ligi 99% kogu toodangust eksporditakse välismaale. Suurimaks turuks on Euroopa, kuid palju müüakse ka USA klientidele. Täna saab selgelt öelda, et Comodule on maailmaturu liider nii mikromobiilsuse arendajana kui ka keskkonnahoidlike elektritõukerataste tootjana. Kõu gruppi kuuluvad ka kaks maailma kõige keskkonnahoidlikumat elektritõukeratta brändi Tuul (ärinimi: Tuul Mobility OÜ) ja Äike (ärinimi: Äike Mobility OÜ) ning alates 2023. aastast ka elektrijalgrataste tootja Ampler (Ampler Bikes OÜ).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077