Autor: Annika Kald • 3. märts 2023

Tööstus­firma ostab vaba rahaga aktsiaid

Äripäev küsis tööstusfirmade juhtidelt, kuidas nad talitavad ettevõtte vaba rahaga. Selgub, et mõni ostab aktsiaid ja paljuks ei peeta ka investeerimist idufirmadesse.
Radius Machiningu tegevjuhi Ahti Taltsi sõnul investeerivad nad vaba raha aktsiatesse.
Foto: Liis Treimann

Kriisist kriisi liikudes on ettevõtte finantstervise oluline komponent vaba raha reservi olemasolu, tõdes Radius Machiningu tegevjuht Ahti Talts. Radius Machining on metallitööstusettevõte, mis toodab CNC-masinatega keerukamaid ja lihtsamaid detaile.

Taltsi sõnul hoiab ettevõtte juhtkond reservis olevate vahendite väärtust aktsiatesse investeerides. Radius Machiningu investeerimisportfelli kuuluvad nii Balti aktsiaturul noteeritud ettevõtted, aga ka Soome ja Ameerika Ühendriikide turu positsioonid.

Investeeringutele mõeldud tehingute mahu otsustab juhatus ning portfelliga tegeleb määratud juhatuse liige, selgitas Talts. “Tavaliselt teeme investeeringuid pikaajaliselt, võttes arvesse ettevõtte rahavoogu, riskitaluvust ja investeerimisstrateegiat,” täpsustas ta.

Loe pikemalt Äripäevast, kuhu paigutavad raha ABB, Incap Estonia ja Chemi-Pharm.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077