Autor: Tööstusuudised.ee • 27. jaanuar 2023

Metroserti juurde tuleb unikaalne rakendusuuringute keskus

Minister Kristjan Järvan kinnitas ASile Metrosert uued omaniku ootused, millega laiendatakse teadusasutuse funktsioone ning luuakse rakendusuuringute keskus eesmärgiga pakkuda ettevõtetele tugiteenuseid teadmusmahuka tootearenduse läbiviimiseks. Metroserti tegevustele lisandub viis valdkonda: biorafineerimine, droonitehnoloogiad, autonoomsed sõidukid, vesinikutehnoloogiad ja terviseandmed.
ASi Metrosert tegevjuht Aigar Vaigu.
Foto: Eero Vabamägi / Postimees / Scanpix

Eesti eesmärk on tõsta aastaks 2035 tööjõu tootlikkus 110 protsendini Euroopa Liidu keskmisest. „Seniste tugitegevuste ja trendidega jõuame selleni heal juhul aastaks 2050. See tähendab, et peame oluliselt suurendama riigi panust ettevõtete teadmusmahuka tootearenduse toetamisel,“ ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan, kelle sõnul on rakendusuuringute keskuse kui baastaristu ja teenusepakkuja loomine üks oluline viis, kuidas riigina erasektori teadus- ja arendustegevuse investeeringuid stimuleerida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077