Autor: Toomas Kelt • 27. detsember 2022

Paberlehtede kadumine trükitööstusi pankrotti veel ei aja

Eesti meediaväljaannete otsus lõpetada esmaspäevase paberlehe ilmumine ja Äripäeva otsus loobuda üldse paberlehest avaldab kindlasti Eesti trükitööstusele mõju, kuid see on vaid üks mõjudest mitme teise olulise mõju kõrval. Trükitööstuse käekäigust Eestis rääkisid Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu juhatuse liige Katre Savi ja trükitööstuse Kroonpress juht Andres Kull.
Kroonpressi juht Andres Kull lubab, et ajalehtede trükkimisest nemad ei loobu.
Foto: Jassu Hertsmann

Lõppev aasta oli raske kõigile tööstusettevõtetele ja muidugi ka trükitööstustele, nendivad nii Savi kui Kull. Lisaks energia ja paberihindade kiirele kasvule teatasid mitmed Eesti ajalehed esmaspäevase lehe ilmumise lõpetamisest, Äripäev lõpetas aga paberajalehe väljaandmise üldse. Need otsused tähendasid trükikodadele tellimuste vähenemist, tugevamalt on sellest mõjutatud kaks Eesti perioodikatrükikoda, Kroonpress ja Printall.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077