Autor: Tööstusuudised.ee • 21. oktoober 2022

Galerii: Auve Tech esitles uue põlvkonna isejuhtivat sõidukit MiCa

MiCa on isejuhtivaid sõidukeid arendava ja tootva Eesti tehnoloogiaettevõtte Auve Tech uue põlvkonna autonoomne väikebuss, millega on järgmisele tasemele viidud nii ohutus, praktilisus kui ka võime iseseisvalt sõita väga erinevates ilmastikutingimustes ja liiklusolukordades.
"MiCa on justkui ajamasin, mis viib meid ühe hüppega uude tehnoloogilisse ajajärku. Sellist isejuhtivat sõidukit ei ole maailm enne tänast veel näinud," ütles Johannes Mossov, Auve Techi juhatuse liige.
Foto: Auve Tech

Uue põlvkonna autonoomse sõiduki väljatöötamisel pöörati eriti suurt tähelepanu ohutusele. MiCa suudab seitsme LiDAR laserskaneerimisseadme ja kümne kaamera abil näha kaugemale ning tajuda ümbrust pimenurkadeta 360 kraadi ulatuses. Lisaks on aastatepikkuse tööga loodud tarkvara abil viidud miinimumini tõrgete risk ning kriitiliste süsteemide dubleeritus tagab töökindluse igas situatsioonis. Arendustöös pandi suur rõhk ka küberturvalisusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077