Autor: Tööstusuudised.ee • 20. oktoober 2022

Saint-Gobaini kontserni kuuluv Leca käivitas Eestis kergkruusa tehase

Saint-Gobaini kontserni kuuluv Leca Eesti taaskäivitas Häädemeestel Fibo ExClay tehases kergkruusa tootmise võimsusega 350 000 kuupmeetrit aastas. Toodang on suunatud Eestisse, Lätti ja Leetu ning ekspordiks. Tehasesse investeeriti üle 2 miljoni euro.
Leca tehas Häädemeestel.

Leca Eesti Baltikumi müügijuht Eik Erich Tahk ütleb, et nõudlus ehitusmaterjalide järele suureneb ning Häädemeeste tehas on ainus sellise kvaliteedi ja sertifikaatidega kergkruusa tootja Balti riikides. Kergkruusa põhikasutusala on hoonete ehitusel, aga ka taristuehituses. Sellega saab teede- ja raudteede ehitust kuluefektiivsemaks ja keskkonnasõbralikumaks muuta. „Lisaks mängib kergkruus olulist rolli linnade roheliseks muutmisel, kruus annab taimedele õhulise kasvukeskkonna, aitab sademevett ära juhtida ja üleujutusi vältida. Kruusatootmise taaskäivitamisest võidab kogu Baltikumi ehitusturg,“ kinnitab Tahk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077