Autor: Pille Ivask • 3. oktoober 2022

250 miljoni euro saatus: koroonalaene saanud ettevõtetest on paar pankrotis, osa maksuvõlas

Ettevõtjad peavad KredExi antud koroonalaene elupäästjaks, teisalt on osa laenu saanud ettevõtjad kas maksuvõlas, saneerimisel või suisa pankrotis.
Suva sokkide tootja andis enda sõnul sisse saneerimistaotluse.
Foto: Raul Mee

Tunamullu riigilt üle 430 000 euro koroonalaenu saanud Suva sokkide tootja Sockmann Groupi juht ja omanik Viktor Saarestik tõdes, et laen läks toona küll asja ette, ent uus kriis pole sokifirmale hõlpu andnud. Kuna ettevõttel on maksuvõlg ja aeg on raske, on Sockmann sisse andnud Saarestiku sõnul saneerimistaotluse, mis ootab kohtult kinnitust. “Sipleme, püüame ellu jääda.”

Viljandimaa tekstiilitootja Paragon Sleep üks omanikke ja juhatuse liige Vahur Roosaar ütles, et koroonaajal võetud miljoni euroni ulatuv laen oli ettevõttele ülivajalik. "Kui seda poleks olnud, siis ma ei usu, et oleksime suutnud perioodi üle elada,” hindas ta.

Sama ütles Lääne-Virumaal tegutseva metallifirma Egesten Metallehitused OÜ juht ja omanik Aivo Küüsmaa. Tema sõnul poleks firma laenuta pandeemiast läbi tulnud. Egesten võttis koroonalaenu 300 000 eurot, mille maksmisest võttis firma Küüsmaa sõnul ka sõja puhkedes maksepuhkuse. Nüüd jätkab firma maksetega. Küüsmaa sõnul on KredEx olnud laenuandjana vastutulelik ning maksepuhkust võimaldanud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077