Autor: Tööstusuudised.ee • 28. september 2022

Tallinna Tehnikaülikooli uus labor mõjutab digitaalsete kaksikute võidukäiku Eesti tööstuses

Kraanajuht või traktorist ei istu tulevikus enam masina rooli, vaid saab seda juhtida kaugelt – piltlikult öeldes kas või kodust kohvitassi tagant. Üllatav ei ole ka olukord, kus kraana töötab Ida-Virumaal, kuid selle juht „tõmbab kangi“ hoopis Hiiumaal.
Uus virtuaalne automaatjuhtimise õppe- ja teaduslabor, mis omakorda koosneb tööstuslike protsesside ja süsteemide laboratoorsete mudelite digitaalsetest kaksikutest.
Foto: Tallinna Tehnikaülikool

Tootmisprotsesside digitaliseerimisega kasvab jõudsalt digitaalsete kaksikute (Digital Twins) tähtsus, tänu millele muutub masinate kaugjuhtimine üha tavalisemaks. Suurt rolli mängib ka Tallinna Tehnikaülikooli uus virtuaaljuhtimise labor, mis muudab tudengite elu tundmatuseni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077