Autor: Tööstusuudised.ee • 15. september 2022

Läti suurim tuulepark alustas

Eesti energeetikafirma Utilitas avas Ventspilsi piirkonnas Tārgale vallas Läti suurima tuulepargi. Neljateistkümne tuuliku koguvõimsus on 59 MW.
Targale tuulepark on Läti suurim.
Foto: Utilitas

Tuulepark koosneb 14 kaasaegsest Vestase turbiinist, mis toodavad aastas kuni 155 GWh rohelist elektrit ja katavad enam kui 50 000 majapidamise aastase elektrivajaduse. Tārgale tuulepark suurendab oluliselt tuuleenergia osakaalu Lätis ning on ka oluline samm energia, julgeoleku ja kliimaprobleemide lahendamise suunas kogu regioonis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077