Autor: Toomas Kelt • 14. september 2022

Euroopa Parlament: raiejäätmed ja oksad ei ole taastuvenergia

Euroopa Parlament kiitis heaks oma seisukoha taastuvenergia direktiivi osas. Selle kohaselt ei tohi lugeda suurt osa puidutoodetest taastuvaks energiaallikaks.
Euroopa Parlamendi seisukoha järgi ei ole hooldusraietega varutud puit taastuvenergia!
Foto: Toomas Kelt

Euroopa taastuvenergia direktiivi (RED) muudatused on tegelikult laiemad kui ainult puiduenergiaga seotu, kuid metsandussektoris on just see teema tekitanud enim arutelusid. Nii on tekitanud arusaamatust plaan arvata taastuvenergia alt välja otse metsast toodud puitmaterjal, kuid saetööstuste jäägid – lauservad, saepuru ja muu taoline – oleks jällegi taastuvenergia. Sellise piiri tõmbamise üle on imestust avaldanud mitmete riikide metsandusorganisatsioonid. Eestis tähendab see muudatus, et hakkepuit ei ole enam taastuvenergia ja seda kasutavad katlamajad peaksid hakkama mõtlema saatekvootide ostu peale. Tõenäoliselt on selle tulemuseks küttehindade tõus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077