Autor: Tööstusuudised.ee • 5. september 2022

Looduskaitsjad: looduskaitseliste piirangute kompensatsioone tuleb tõsta

Erakond Eestimaa Rohelised ja MTÜ Eesti Metsa Abiks (EMA) kutsuvad Eesti Erametsaliitu, Keskkonnaametit ja Sotsiaaldemokraate ühisele koostööle, et saada kaitsealuste metsade omanikele õiglaseid kompensatsioone
Eesti erametsaomanik saab looduskaitseliste piirangute kompensatsiooni vähem kui Läti ja Leedu metsaomanikud.
Foto: Toomas Kelt

Eesti avalikust inforuumist on viimasel ajal läbi käinud erinevate osapoolte ühine seisukoht, et riigi poolt pakutavad suurusjärgud kompenseerimaks looduskaitselisi piiranguid eramaadel, on lubamatult madalad. Meie kõigi huvides on see, et liigid ning ökosüsteemid säiliksid ja raietegevuse piirangud tuleb omanikele õiglaselt kompenseerida.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077