Autor: Tööstusuudised.ee • 1. september 2022

A. Le Coq toodab pesuveest biogaasi

Joogitootja A. Le Coq rajas tehasesse uue tehnoloogilise pesuvee käitluse süsteemi. See võimaldab joogitööstusel toota oma heitveest biogaasi ja vähendada linnakanalisatsiooni suunatava heitvee reostuskoormust kuni 80%.
A- Le Coqi uus gaasijaam.
Foto: Jaak Jänes

Koos uudse süsteemiga rajati tehase territooriumile ka lahkvoolne kanalisatsioon, mis tähendab, et pesu-, olme- ja sadevesi suunatakse eraldi torudesse. Kogu investeeringu maksumus oli 3,5 miljonit eurot, sh tuli 1,1 miljonit Euroopa Liidu toetusrahadest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077