Autor: Harro Puusild • 22. august 2022

Lihatööstur olukorrast: pilt on kurb ja tunneli lõpus valgust pole

Toidutööstust poob mitu kriisi korraga, kuid enim just energia hinnatõus ja saadavus, räägiti värskes saates "Tööstusuudised eetris".
Toiduliidu juht Sirje Potisepp, Nõo Lihatööstuse juht Ragnar Loova
Foto: Foto: Äripäev

Ülikõrge elektri hinnaga päeval, 17. augustil, tehase ajutisest seiskamisest teatanud Nõo Lihatööstuse juht ja saatekülaline Ragnar Loova tunnistas, et ettevõte tegi tänavu teises kvartalis eelarves väga korralikud korrektuurid ja nimetas selle hellitavalt ellujäämiseelarveks.

Ta lisas, et lihasektori puhaskasum liikus miinusesse juba mullu viimases kvartalis.

"Tegelikult tunneli lõpus valgust ei ole ja tänavuse esimese poolaasta tulemused näitavad väga kurba pilti," märkis ta. Saate teine külaline, Toiduliidu juht Sirje Potisepp kohtus hiljuti ministritega, kellelt oodatakse plaane A, B ja C ka tööstusettevõtetele.

"Mis juhtub, kui näiteks LNG-terminal ei saa õigeks ajaks valmis? Sügis on kohe käes ja plaani veel ei ole," oli ta kriitiline. Saates on juttu sisendite hinnakasvust, koostööst jaekettidega ja paljust muust.

Saadet juhib Harro Puusild.

Saadet toetavad Hansavest ja Radius Machining.

Kuula saadet siit:

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077