Autor: Tööstusuudised.ee • 17. august 2022

Riik plaanib merealade konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkut saatis ministeeriumidele kooskõlastamiseks määruse eelnõu, millega luuakse alus meretuuleparkide hoonestuslubadele enampakkumiste korraldamiseks.
Meretuulik
Foto: Liis Treimann

„Eesti on võtnud selge suuna, et arendada tuuleenergia tootmist nii maal kui merel. Turuolukord on muutunud sellistele investeeringutele soodsaks, mistõttu on ettevõtjatel ka kõrgendatud huvi ning nii on ka meretuuleparkide rajamiseks sobilikele aladele suur nõudlus ja üht ala soovib arendada mitu taotlejat. Selliste olukordade lahendamiseks on mõistlik korraldada enampakkumised, et ühemõtteliselt ja läbipaistvatel tingimustel alad ära jagada ning veenduda, et saame neile aladele parima arendaja. Riigi huvi on, et need meretuulepargid saaksid võimalikult kiirelt rajatud,“ rääkis majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077