Autor: Aivar Õepa • 18. juuli 2022

Mis kriis? Rootsi toodab elektrit ülearu ja see on väga odav

Sellal kui Soomes ja Balti riikides küündib megavatt-tunni hind sadade eurodeni, kärbivad Rootsi tuumajaamad väljundvõimsust, sest tootmine ei tasu odava tuuleenergia rohkuse tõttu ära.
Forsmarki tuumajaam Rootsis.
Foto: Vattenfall

Stockholmist sada kilomeetrit põhja pool asuvat Forsmarki tuumajaama käitlev Vattenfall teatas jaama kahe reaktori võimsuse vabatahtlikust vähendamisest vastavalt 69 ja 89 protsendini, kirjutab Äripäev.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077