Autor: Tööstusuudised.ee • 14. juuni 2022

Metsaomanikud saavad taotleda metsa uuendamise toetust

Erametsaomanikud saavad metsa uuendamisele tehtud kulude katteks saab osaliselt raha tagasi esitades toetuse taotluse kas 1. juuliks või 1. detsembriks. Kuivõrd esimene tähtaeg on kohe saabumas, tuletab Erametsakeskus meelde, et metsauuendamise toetust saab taotleda ainult metsaühistu kaudu. Taotluse kokkupanek vajab mõnevõrra aega, ei tasu selle koostamist jätta viimasele hetkele.
Foto: Toomas Kelt

Metsa uuendamine on metsaomanikule kulukas tegevus, mida riik pakutava toetusega osaliselt kompenseerib, sest heaperemehelik metsakasvatus aitab kasvatada kvaliteetset metsa. Toetatakse metsataimede soetamist ja istutamist, metsamaapinna ettevalmistamist ning metsauuenduse hooldamist, kui metsas on tehtud raie või mets on hukkunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077