Autor: Toomas Kelt • 10. juuni 2022

Gaasitankerid vineerita ei liigu!

Juba kakskümmend kaks aastat on Otepääl tegutsenud vineeritehas. 24/7 toodetakse seal kasevineeri, mida kasutatakse muuhulgas LNG tankerites.
Otepää vineeritehas
Foto: Tuomas Uusheimo

UPM-Kymmene nime kandev tehase omanik on maailma üks suuremaid puidukontserne UPM. Soome kontsern on tehase arendamisega tegelenud juba selle asutamisest aastal 2000, asutajateks olid omal ajal Eesti metsandusettevõtted AS Forestex ja AS Sylvester ning Soome vineeritootja Schauman Wood Oy (UPM grupp). Esialgu oli vineeritootja nimeks AS FSS Plywood, kuid juba kolm aastat hiljem, 2003. aastal omandas UPM-Kymmene kogu tehase aktsiakapitali ja ka vineeritootja nimi muutus UPM - Kymmene Otepää vineeritehaseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077