Autor: Tööstusuudised.ee • 31. mai 2022

Enefit Green rajab Eesti esimese tuule ja päikese hübriidpargi

Enefit Green rajab Lüganuse valda Purtse lähistele koos tuulepargiga oma suurima päikesepargi. Tegemist Eesti esimese suuremahulise tuule ja päikese hübriidlahendusega, mis kasutab sama liitumispunkti.

Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas: „Tuule- ja päikeseenergia täiendavad üksteist, sest tuulest saab kõige rohkem elektrit toota perioodil sügisest kevadeni, päikesepargi suurim tootlikkus jääb aga suvekuudele. Seetõttu kasutab samasse piirkonda rajatav hübriidpark taristut maksimaalselt ära ja samas aitab kokku hoida põhivõrguga liitumisega seotud kulusid,“ selgitas Kärmas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077