Autor: Toomas Kelt • 24. mai 2022

Ülemaailmne saematerjaliturg kahekordistus

Läinud aastal oli maailma suurim saematerjali eksportija Kanada, esikolmikusse mahtusid veel Venemaa ja Rootsi. Viie suurima tarnija eksporditud saematerjali koguväärtus oli üle poole maailmaturu mahust.
Foto: Pixabay

Maailma eksporditurgude uurimisele ja tutvustamisele pühendunud sait World's Top Exports koostas ülevaate maailma saematerjaliturust aastal 2021. Ülevaatest selgub, et kõigist maailma riikidest eksporditud saematerjali koguväärtus oli 56,1 miljardit USA dollarit, keskmiselt kasvas saematerjali väärtus kõigi riikide lõikes 46% (alates 2017. aastast, kui ekspordi koguväärtus oli 38,4 miljardit dollarit).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077