Autor: Tööstusuudised.ee • 28. aprill 2022

Seaduslik ränne: oskustööliste ja andekate inimeste meelitamine ELi

Eile tegi Euroopa komisjon ettepaneku ambitsioonika ja kestliku seadusliku rände poliitika kohta. Osana rände- ja varjupaigaleppes esitatud terviklikust rändekäsitusest teeb komisjon ettepaneku seadusandlike, poliitiliste ja operatiivalgatuste kohta, mis toovad kasu ELi majandusele, tugevdavad koostööd kolmandate riikidega ja parandavad rände üldist haldamist pikas perspektiivis. Ettepanekute pakett sisaldab ka konkreetseid meetmeid, et hõlbustada Venemaa sissetungi tõttu Ukrainast põgenenud inimeste sisenemist ELi tööturule.
Pilt on illustreeriv
Foto: Pixabay

Euroopaliku eluviisi edendamise valdkonna asepresident Margaritis Schinas sõnas: „Kuigi meie liikmesriikidel on praegu palju tegemist seoses Ukrainast rohkem kui viie miljoni inimese saabumise haldamisega, ei välista see vajadust panna alus kestlikule ja ühisele lähenemisviisile tööjõurändele, et vastata ELi vajadustele oskuste järele pikas perspektiivis. Algatustega tunnistame, et seaduslikul rändel on positiivne mõju: see annab neile, kes soovivad rännata, võimaluse oma olukorda parandada, pakkudes samas vastuvõtvatele riikidele rohkem oskustöölisi, kes omakorda elavdavad majandust kõigi jaoks.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077