Autor: Tööstusuudised.ee • 19. aprill 2022

Eesti noormees õpib Hollandis maapõue salvestunud soojusenergia kasutamist

Henri Suomalainen on mõõtnud Hollandis maapõue soojust ja kaardistanud Läänemere põhja. Ta kinnitab, et tulevikus on tal võimalik tööpõld lai. “Uute tehnoloogiatega saame planeeti ja selle süsteeme üha paremini uurida ja töötada välja keskkonda säästvamaid lahendusi,” kinnitab Suomalainen, kes välisõpingutel Hollandis tutvus lähemalt geotermaal- ehk maapõueenergiaga.
Henri Suomalainen
Foto: Erakogu

Kui Henri Suomalainen lõpetas kuus aastat tagasi Rakvere Gümnaasiumi kuldmedaliga, olid talle kõik teed valla - ainult vali, kuhu edasi! Noormees tunnistab, et sai parasjagu pead murda, sest huvipakkuvaid valdkondi oli mitmeid. Lõpuks võitis kirg loodusteaduste vastu, aga et Henri polnud oma tulevases erialas veel kindel, valis ta bakalaureusõppeks Tallinna Ülikooli väga laia loodusteadusliku eriala - integreeritud loodusteadused. Mõttega, et sealt saab edasi spetsialiseeruda juba kitsamale teemale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077