Autor: Raul Kirsimäe • 2. märts 2022

Sõda Ukrainas - mõju Eesti tööstusele

Venemaa sõjalise rünnakuga tõugati Ukraina vaid hetkega sõjakeerisesse. Lisaks miljonite inimeste senise elu purustamisele on tõsiselt kannatada saanud Ukraina majandus. Paljud ettevõtted on töö lõpetanud, logistilised ahelad ei toimi või on katkenud ning mis veelgi olulisem – Ukraina inimesed keskenduvad ellujäämisele keset sõjakoledusi, kirjutab Swedbanki tööstusettevõtete osakonna juht Raul Kirsimäe.
Swedbanki tööstusettevõtete osakonna juht Raul Kirsimäe
Foto: Swedbank Eesti

Ukraina majandus on viimastel aastael taastuma asunud ja sisemajanduse koguprodukt ületanud nominaalselt 150 miljardi dollari piiri. Ühe suurima majandusharuna võib välja tuua põllumajanduse – Euroopa viljaaida austava nimetuse on ukrainlased välja teeninud olles TOP10 teraviljatootjate hulgas kogu maailmas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077