Autor: Tööstusuudised.ee • 21. veebruar 2022

Eesti õlleturg kasvas tänu piirikaubanduse vähenemisele

Eesti õlleturg kasvas 2021. aastal 6%, põhiline kasv tuli Läti piirikaubanduse kahanemise arvel. Kasvust said osa eelkõige kohalikud suurtootjad, väiketootjate osakaal õlletutul on langenud 2,7%-le.
Õlletootjad näevad, et õlle ostmine piiri tagant on vähenenud.
Foto: Liis Treimann

2021. aasta oli teine koroonapiirangute aasta ning administratiivsete turumoonutuste mõjuga on suuremad Eesti joogitootjad hästi kohanenud, teatab Eesti Õlletootjate Liit. Rahandusministeeriumi esitatud alkoholi aktsiisilaekumiste järgi tehtud analüüsist on näha, kui palju eri kategooria alkohoolseid jooke Eestis aasta jooksul müüdi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077